Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Nytårsforsæt handler om stærke behov – og viljestyrke!” 

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Abraham Maslow om nytårsforsæt.

Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I december propper vi os med sovs, sprut og søde sager, og i januar forsager vi det hele og ønsker en ny begyndelse med en række nytårsforsæt i hånden. Du blev jo kendt for at formulere idéen om, at vi mennesker har en række grundlæggende behov, bl.a. fysiske, sociale og personlige. Hvilke behov opfylder disse nytårsforsætter og hvis behov er det...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Abraham Maslow om nytårsforsæt.

Abraham Maslow (1908-1970), var en amerikansk psykolog, der i starten af sin karriere forskede i abers adfærd under kendte behaviorister som professor Harry F. Harlow og professor Edward L. Thorndike. Maslow udviklede med tiden dog en forståelse af, at behavioristernes metoder kun bidrog til at afdække adfærd i mangelfulde situationer – f.eks. når sultne mus skal lede efter føde. Denne indsigt katapulterede derfor Maslows udvikling af en mere nuanceret forståelse af, hvad der motiverer mennesker - en humanistisk psykologi. I dag er han dog mest kendt for sit behovshierarki.

Hans svar er skrevet af Peter Holdt Christensen, lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School, der bl.a. forsker i motivation og adfærd på arbejdspladser.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Copenhagen Business School
Ph.d. og lektor ved Institut for Ledelse, Politik og Filosofi på Copenhagen Business School. Han forsker i menneskers adfærd på arbejdspladser – herunder bl.a. hybridarbejde, motivation og videndeling med udgangspunkt i organisationsteori, psykologi og socialpsykologi, bl.a. Maslows motivationsforskning.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu