Natur & Klima
Illustration: Lotus Pedersen

”Udrydder vi naturen, udrydder vi os selv!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge St. Steensen Blicher om regeringens naturparkplaner.

Natur & Klima
Illustration: Lotus Pedersen

Ifølge mange biologer er den danske natur i krise. I regeringens nyligt vedtagne Natur- og Biodiversitetspakke fremlagde de dog en plan, der ifølge miljøministeren skal ”sætte naturen fri” – bl.a. ved at oprette ti nye naturnationalparker, hvor flora og fauna kan passe sig selv. Du skrev og digtede jo løs på poetisk vis om skov og krat, ofte med...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

St. Steensen Blicher (1782-1848), dansk præst og fremtrædende forfatter, der i noveller som ”Af en Landsbydegns Dagbog” og ”Hosekræmmeren” skildrede menneskelivet mellem sociale vilkår, skæbne, tro og natur. Det er især hedens natur og mægtige rum, der danner forgrund og baggrund i Blichers noveller, ligesom det er hedens diversitet af natur, han hylder i sine digte, bl.a. det meget kendte ”Trækfuglene. Naturconcert”.

Hans svar er skrevet af Johs. Nørregård Frandsen, professor emeritus i litteratur og kulturvidenskab ved Syddansk Universitets Institut for Kulturvidenskaber og tidligere leder af H.C. Andersen Centret.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Professor emeritus, Syddansk Universitet
Johs. Nørregård Frandsen er  professor emeritus i litteratur og kulturvidenskab ved Syddansk Universitets Institut for Kulturvidenskaber og tidligere leder af H.C. Andersen Centret. Han har skrevet artikler og bøger om blandt andre H.C. Andersen, Steen Steensen Blicher, Jeppe Aakjær, Arthur Krasilnikoff, Knud Sørensen og Jens Smærup Sørensen. Han er leder af projektet ”Danske Digterruter”.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu