Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Universets sandhed vil blive vores undergang!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge H.P. Lovecraft om mennesket i verdensrummet.

Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Det er snart et år siden, at NASA sendte det hidtil største teleskop, Webb-teleskopet, ud i rummet. Det har revolutioneret vores viden om verdensrummet og velsignet os med et utal af fotografier af bl.a. Mælkevejen. Som forfatter var du selv fascineret af astronomi og liv på andre planeter. Hvorfor er vi så tryllebundet af det derude?

- Fordi det...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

H.P. Lovecraft (1890-1937), var en amerikansk skønlitterær forfatter. Han var med til at definere den moderne gysergenre med sine værker, der ofte tog afsæt i mødet mellem overtro og naturvidenskab. Hans idéer om den kosmiske gru er blevet en selvstændig litterær genre, der iscenesætter menneskets konfrontation med et univers uden regler, moral og Gud. Lovecraft fik aldrig noget stort gennembrud, mens han levede, men han er i dag blandt de bedst kendte genreforfattere, og hans kulturelle indflydelse synes fortsat kun at vokse.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Martin Wangsgaard Jürgensen, dr.theol. og ansat ved Nationalmuseet. Jürgensen har bl.a. forsket i gysergenren og dens koryfæer, og udgiver værket Drømmenes Pris. H.P. Lovecrafts liv og værk i 2023.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Dr. theol. og redaktør, Nationalmuseet
Martin Wangsgaard Jürgensen er dr. theol., redaktør og ansat ved Nationalmuseet, hvor han blandt andet forsker i sammenhængen mellem følelseskulturer, ritualer og kunst. Han har udgivet fagbogen Skrækvisioner. Den moderne gysers udvikling og udkommer med bogen Drømmenes Pris. H.P. Lovecrafts liv og værk i 2023.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu