Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Kun Gud kan give os adgang til fremtiden!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Nostradamus om forudsigelser.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Knap havde vi vendt det første blad i kalenderen før alt fra boligspekulanter og modeeksperter til politikere, sportskommentatorer og astrologer havde spået om op- og nedture i 2023. Du dyrkede selv profetiens kunst og blev berømt og berygtet på mystiske spådomme om fremtiden. Hvorfor kan vi ikke bare leve i nuet og se, hvad der sker?

- Kalder I mig...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Nostradamus (1503-1566), egentlig Michel de Nostredame, var en fransk læge, matematiker og astrolog. Han er særlig kendt for sine profetier, Les Prophéties (1555), hvor han med bemærkelsesværdig præcision, mener nogle, forudsagde alt fra kong Henrik II. af Frankrigs død efter en ridderturnering i 1559 til Hitler, atombomben og Kennedy-mordene. I dag hyldes han stadig som en profet, mens andre, ligesom dengang, betragter ham som en lærd plattenslager.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Tim Rudbøg, lektor i religionshistorie på Institut for Tværkulturelle Studier ved Københavns Universitet, der bl.a. forsker i forholdet mellem religion, videnskab og filosofi.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor og centerleder, Københavns Universitet
Tim Rudbøg er Ph.D. fra University of Exeter, lektor i religionshistorie og leder af Copenhagen Center for the Study of Theosophy and Esotericism (CCSTE) ved Københavns Universitet. Rudbøg har primært specialiseret sig i studiet af esotericisme, Helena P. Blavatsky og The Theosophical Society. Nyere publikationer omfatter de to samredigerede bind Imagining the East: The Early Theosophical Society (Oxford University Press, 2020) og Innovation in Esotericism from the Renaissance to the Present (Palgrave, 2021).

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu