Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”En stor politiker tænker både taktisk og strategisk!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Niccoló Machiavelli om magtspillet i dansk politik.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Dansk politik er en kogende kedel. Blå blok er splittet og stiller med to statsministerkandidater, mens Mette Frederiksen er under heftig beskydning fra tidligere støtter. I renæssancen blev du en af de første store spindoktorer. Var politik lige så rodet på din tid? Og hvad er de mest markante forskelle på dengang og nu?

- Spindoktor? ‘Fyrstens...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Niccolò Machiavelli (1469-1527), embedsmand i Firenze og kendt for hovedværket Fyrsten (1513), der af eftertiden er blevet læst som et manifest for magtkynisme. Men han er også forfatter til det mindre kendte Drøftelser (1517-18), der giver en bredere forståelse for de bærende institutioner i et samfund og med det antikke Rom som gennemgående eksempel.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Gert Sørensen, seniorforsker ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet. Sørensen har i mere end 30 år forsket i Italiens kulturhistorie og bl.a. udgivet Niccolò Machiavelli (2014).

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Seniorforsker, Københavns Universitet
Seniorforsker ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk ved Københavns Universitet. Har i mere end 30 år forsket i og skrevet adskillige artikler og bøger om Italiens lange kulturhistorie fra den sene middelalder og renæssancen og frem til de helt aktuelle samfundsforhold.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu