Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Nej til bitcoins og krypto-kommunisme!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Karl Marx om bitcoins.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Den virtuelle valuta bitcoin er blevet meget populær, og enkelte lande har endda godkendt den som betalingsmiddel. Du skrev jo meget om pengenes samfundsmæssige betydning. Udfordrer bitcoins vores forståelse af penge?

- Et styk livsværk plus bitcoins i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Karl Marx (1818-1883) var en tysk filosof, der betragtes som kommunismens grundlægger. I hovedværket Kapitalen analyserer Marx kapitalismen og går i rette med blandt andet Adam Smith og den klassiske politiske økonomi.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Dominique Routhier, postdoc ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Routhier forsker i den marxistisk inspirerede kulturkritiske tradition, og har i sin forskning fokus på forholdet mellem kultur og teknologi.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Postdoc, Syddansk Universitet
Ph.d., Postdoc ved Institut for Kulturvidenskaber på Syddansk Universitet. Publikationer i blandt andet Kultur og Klasse, Slagmark, Rethinking Marxism og Nordic Journal of Aesthetics. Desuden bylines i bl.a. Eftertryk, Politiken, og LA Review of Books.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu