Idé & tro
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

”Folkelighed er kirkens styrke – og akilleshæl!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge N.F.S. Grundtvig om folkekirkens rummelighed.

Idé & tro
Illustration: Gita Emilie Sitanala Andersen

I de senere år har debatten om folkekirkens rummelighed jævnligt skabt overskrifter, og i begyndelsen af februar var den gal igen, da man i Hedensted Sogn indsatte en præst, som ikke vil vie homoseksuelle. Med hvilken ret kan man som præst nægte homoseksuelle Guds velsignelse – og er det ikke et udtryk for en ret begrænset forståelse af rummelighed? ...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

N.F.S. Grundtvig (1783-1872), dansk præst, poet og politiker, der med sit omfangsrige forfatterskab og sin karismatiske person har sat sit aftryk på de sociale sfærer i dansk kultur, som godt kan lide præfixet ’folke-’: folkeskolen, folketinget og folkekirken er de oplagte eksempler.

Hans svar er skrevet af Katrine Frøkjær Baunvig, lektor og leder af Center for Grundtvigforskning ved Aarhus Universitet. Baunvig har i snart 15 år forsket i Grundtvigs forfatterskab, dets samtid og efterliv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aarhus Universitet
Katrine Frøkjær Baunvig er lektor og leder af Center for Grundtvigforskning ved Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet, ph.d. og cand.mag. Baunvigs forskning angår (som Grundtvig forfatterskab) social sammenhængskraft i en bred forstand – i kærlighedsrelationer, religiøse fællesskaber eller i nationer.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu