Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Borgerforslag indleder den nødvendige samtale”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Hal Koch om borgerforslag.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Siden 2018 har det været muligt for alle stemmeberettigede borgere i Danmark at fremsætte borgerforslag til Folketinget. Får et forslag mere end 50.000 underskrifter, skal Folketinget drøfte og stemme om det. Er borgerforslag et demokratisk fremskridt?  

- Ikke ved første øjekast. Når et folk skal træffe en afgørelse om fremtiden eller fastlægge...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

GRÅT GULD

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Hal Koch (1904-1963) var dansk teolog, forfatter og kirkehistoriker. Koch tog aktivt del i tidens moralske og politiske samfundsdebatter, og i sit mest berømte værk, debatoplægget Hvad er demokrati? (1945), satte han bl.a. spørgsmålstegn ved retssamfundet og folkeafstemninger.

Hans svar er skrevet af Jes Fabricius Møller, lektor i historie ved SAXO-Instituttet på Københavns Universitet og forfatter til Hal Koch. En biografi (2009).

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Københavns Universitet
Ph.d., dr.phil. og lektor ved SAXO-Instituttet på Københavns Universitet. Møller forsker særligt i kultur-, lærdoms- og kirkehistorie i det 19. og 20. århundrede. Han har skrevet en række artikler og en biografi om Hal Koch og hans rolle i efterkrigstidens demokratiudvikling.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu