Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Det gode liv handler om andet end vissen vækst!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Henry D. Thoreau om Simple Living.

Krop & Sind
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Flere unge erstatter i disse år storbylejligheden med en hjemmebygget skurvogn ved sø, skov og krat. De praktiserer livsformen Simple Living og ønsker et liv uden økonomisk stress og i mere harmoni med naturen. Du valgte jo selv en lignende tilværelse, da du i 1845 trak dig tilbage til en lille træhytte ved søen Walden - og senere skrev et ikonisk værk...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Henry David Thoreau (1817-1862), var en ikonisk amerikansk forfatter, social aktivist, filosof og naturelsker. Han skrev bl.a. værket Civil ulydighed (1849), om ikke-voldelig aktivisme, og Walden – livet i skovene (1854) om de to år, to måneder og to dage han boede som eneboer i en lille træhytte ved Walden Pond i Massachusetts. Thoreau har haft stor indflydelse på den amerikanske miljøbevægelse og på modkulturelle strømninger fra 1960’erne til i dag.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Peter Mortensen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Engelsk på Aarhus Universitet. Mortensen forsker bl.a. i økokritik, miljøbevægelser og bæredygtighed i et litterært perspektiv.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aarhus Universitet
Ph.d. og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur – Engelsk på Aarhus Universitet. Han forsker i klima, miljøbevægelser og bæredygtighed i et økokritisk litterært perspektiv og har bl.a. skrevet om romantikkens betydning for moderne diskussioner om natur, miljø og bæredygtighed.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu