Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Gentrificering handler om indkomst, identitet og image!”

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I de sidste 20-30 år har mange storbyer gennemgået en såkaldt gentrificering – en proces, hvor billige bykvarterer bliver hippe, blomstrer op og gennemrenoveres, og boligpriserne stiger til et niveau, hvor de oprindelige beboere ikke længere kan være med. Hvordan skal vi forstå denne udvikling?

- Som et klokkeklart udtryk for, at der altid er både...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

GRÅT GULD

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Pierre Bourdieu (1930-2002) var fransk sociolog, antropolog og forfatter. Bourdieu forskede blandt andet i relationer mellem sociale klasser samt i kulturelt forbrug og velfærdsstatens forfald, og han er særligt kendt for værkerne Distinktionen (1984) og The Weight of the World (1999).

Hans svar er skrevet af Kristian Nagel Delica, lektor i Byudvikling og byplanlægning ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet. Delica har i en årrække forsket i byudvikling, og ofte med inspiration fra Bourdieu.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Roskilde Universitet
Cand.scient.adm., ph.d. og lektor i byudvikling og byplanlægning ved Institut for Mennesker og Teknologi på Roskilde Universitet. Delica har igennem en årrække forsket i byudvikling, inspireret af blandt andre Bourdieu, og ofte med fokus på danske udsatte boligområder. Arbejder aktuelt på en bog om ghettolistens opkomst, historie og konsekvenser.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu