Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Sport har da altid været politisk!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge den græske historiker Herodot om sportswashing.

Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

VM i fodbold i Qatar senere i år er blevet beskyldt for at bruge mesterskabet til at skabe positiv omtale og fjerne fokus fra brud på menneskerettighederne – hvad der betegnes sportswashing. På din tid, i antikken, arrangerede bystaterne ustandseligt sportsstævner og atleterne dystede løs i løb, kast og kamp. Var sportwashing også en del af gamet...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Herodot (484 f.v.t. – 425 f.v.t.), var en klassisk græsk forfatter og historieskriver. Herodot kaldes med Ciceros udtryk ofte for ’historiens fader’, og han er da også den første historiker, hvis værk har overlevet til i dag.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Thomas Heine Nielsen, lektor i klassisk græsk på Københavns Universitet. Nielsen har primært studeret den græske bystatskultur, herunder sportens rolle i den, og har skrevet flere bøger og artikler om emnet.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Københavns Universitet
Ph.d. og lektor i klassisk græsk på Københavns Universitet. Nielsen har forsket i den græske bystatskultur i bred forstand og skrevet bøger og artikler om en bred vifte af græske kulturhistoriske emner.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu