Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Det kunstigt skabte liv deler vandene – og derfor er det vigtigt at skrive om!”

Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Siden det i 1996 lykkedes forskere at klone fåret Dolly har både klonede køer, geder og hunde set dagens lys - og måske kan man i fremtiden skabe mammutter og mennesker på samme måde. Du vækkede jo selv et nyt væsen – Frankensteins monster – til live i dit hovedværk fra 1818. Hvad motiverede dig til at skrive den historie? Og hvad var det egentlig...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Mary Shelley (1797-1851), var en engelsk forfatter, der vakte opsigt i sin samtid ved at skrive gyserromanen Frankenstein (1818) i en alder af kun 19 år. Romanen blev hurtigt anerkendt og flere skuespil blev opført baseret på romanen, som hun genudgav i en revideret version i 1831. I dag er det en af de mest læste romaner overhovedet, og Frankensteins monster er en ikonisk figur. Shelleys liv var i høj grad præget af døden. Hendes mor Mary Wollstonecraft døde en uge efter Mary Shelleys fødsel, og hun havde allerede mistet det første af tre børn, da hun skrev Frankenstein.

Hendes svar er skrevet i samarbejde med Mads Rosendahl Thomsen, professor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet, der blandt andet har forsket i verdenslitteratur og det posthumane.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Professor, Aarhus Universitet
Professor i litteraturhistorie ved Aarhus Universitet. Han har forsket i verdenslitteratur, litteraturhistorieskrivning og det posthumane. I de senere år har han arbejdet med digitaliseringens metodiske udfordringer til litteraturvidenskaben.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu