Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Sokrates forlod aldrig stenbroen!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Platon om udflytning af studiepladser.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Før sommeren vedtog regeringen og et stort flertal i Folketinget, at landets universiteter frem mod 2030 skal flytte en del af de videregående uddannelser ud af storbyerne – og gør de ikke det, skal uddannelserne lukkes. Du skrev og talte jo meget om dannelse og uddannelsespolitik og var i øvrigt leder af det, der er blevet kaldt verdens første...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Platon (427-347 f.v.t.), græsk filosof, der gennem et stort, velbevaret forfatterskab gav den første sammenhængende fremstilling af filosofien i Vesten. I værket Staten undersøger han især forholdet mellem samfund og paideia, opdragelse, dannelse og uddannelse. Selv grundlagde han ca. 385 f.v.t. en skole i Athen, Akademiet, hvor tidens lærde og interesserede kunne studere og diskutere.

Hans svar er skrevet af Anne-Marie Eggert Olsen, lektor i filosofi ved Aarhus Universitet. Eggert Olsen har i over 30 år forsket i Platons politiske filosofi.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aarhus Universitet
Lektor i filosofi ved Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Dr.phil. på afhandlingen At forandre verden, om Platons politiske filosofi i Staten. Har i over 30 år formidlet Platons filosofi på universitetet, Folkeuniversitetet og i bøger og artikler.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu