Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 4 min.

”Dyrs velfærd skal indtænkes i velfærdsstaten!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Jeremy Bentham om dyrevelfærd.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I de seneste år har undersøgelser vist, at danske forbrugere i stigende grad bekymrer sig om dyrevelfærd. Og mange forbrugere har reduceret deres kødforbrug. Hvordan kan vi forstå denne udvikling?

- Som et moralsk fremskridt for vores fælles indsigt i...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

GRÅT GULD

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Jeremy Bentham (1748-1832) var engelsk filosof, forfatter og jurist. Han var politisk engageret og agiterede jævnligt for samfundsreformer, blandt andet afskaffelse af slaveriet. Derudover var han en af de første fortalere for dyrerettigheder.

Hans svar er skrevet af Jes Lynning Harfeld, lektor ved Center for Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet. Harfeld forsker i dyreetik, miljøfilosofi og menneskets forhold til naturen.

BIOGRAFIER

Brian Traantoft Rasmussen
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Jes Lynning Harfeld
Lektor, Aalborg Universitet
Filosof, ph.d. i bioetik og lektor ved Center for Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet. Harfeld har forsket i dyreetik, miljøfilosofi og menneskets forhold til naturen i 15 år, deriblandt Benthams tidlige tanker om dyrerettigheder.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu