Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Dyrs velfærd skal indtænkes i velfærdsstaten!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Jeremy Bentham om dyrevelfærd.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I de seneste år har undersøgelser vist, at danske forbrugere i stigende grad bekymrer sig om dyrevelfærd. Og mange forbrugere har reduceret deres kødforbrug. Hvordan kan vi forstå denne udvikling?

- Som et moralsk fremskridt for vores fælles indsigt i verden! Hvis vi mennesker ønsker at handle moralsk, må vi forstå, at ikke blot vores egne, men...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

GRÅT GULD

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Jeremy Bentham (1748-1832) var engelsk filosof, forfatter og jurist. Han var politisk engageret og agiterede jævnligt for samfundsreformer, blandt andet afskaffelse af slaveriet. Derudover var han en af de første fortalere for dyrerettigheder.

Hans svar er skrevet af Jes Lynning Harfeld, lektor ved Center for Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet. Harfeld forsker i dyreetik, miljøfilosofi og menneskets forhold til naturen.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aalborg Universitet
Filosof, ph.d. i bioetik og lektor ved Center for Anvendt Filosofi på Aalborg Universitet. Harfeld har forsket i dyreetik, miljøfilosofi og menneskets forhold til naturen i 15 år, deriblandt Benthams tidlige tanker om dyrerettigheder.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu