Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Julen minder os om skabelsens mirakel!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge B.S. Ingemann om julebudskabet.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Om lidt skal vi til det igen; julemiddag, dans om stuens pyntede træ og salmesang i samlet familieflok. Og mon ikke de fleste af os ser frem til gensynet med nogle af højtidens klassikere, bl.a. ”Glade jul, dejlige jul” og ”Julen har bragt velsignet bud”, som du jo har beriget os med. Hvad er det julen kan, som gør lige præcis dén dag på året så...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge B.S. Ingemann om julebudskabet.

B.S. Ingemann (1789-1862) var lektor ved Sorø Akademi. I samtiden var han kendt som salmedigter og forfatter til historiske romaner. Han skrev og offentliggjorde desuden fortællinger med et uhyggeligt præg. Ingemanns salmer er kendetegnet af stilistisk enkelhed og fine poetiske billeder.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Svend Skriver, lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet. Skriver forsker bl.a. i hermeneutik og dansk skønlitteratur.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Københavns Universitet
Ph.d., lektor ved Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab på Københavns Universitet. Skriver forsker i dansk skønlitteratur, herunder Kim Leine og Mathilde Walter Clark, og er desuden litteraturanmelder ved Kristeligt Dagblad.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu