Læsetid: Ca. 3 min.

“CRISPR ændrer spillereglerne i kampen om overlevelse!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Charles Darwin om CRISPR-teknologi.

Genteknologien CRISPR har de seneste år revolutioneret videnskaben. Den gør forskere i stand til at ændre på organismers gener på en billig, hurtig og præcis måde og kan samtidigt anvendes på alt fra forbedring af afgrøder til effektiv...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

GRÅT GULD

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Charles Darwin (1809-1882) var engelsk naturforsker og geolog. Han er bedst kendt for sine bidrag til evolutionsteorien, som han blandt andet fremsatte i hovedværket On the Origin of Species by Means of Natural Selection (1859).

Hans svar er skrevet af Tobias Wang, professor ved Sektion for Zoofysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet. Wang forsker i dyrenes fysiologiske tilpasning til miljøet.

BIOGRAFIER

Brian Traantoft Rasmussen
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Tobias Wang
Professor ved Aarhus Universitet
Ph.d. og professor ved Sektion for Zoofysiologi på Institut for Biologi på Aarhus Universitet. Tobias Wang forsker i, hvordan dyrs fysiologi er tilpasset deres miljø og adfærd og har særlig interesse for stofskifte og kredsløbsfysiologi hos fisk, padder og krybdyr.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu