Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Vores nysgerrighed er lige så grænseløs som universet!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Jules Verne om SpaceX.

Teknologi & Univers
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Det amerikanske firma SpaceX har en vision om at udvikle en billig, fast rute mellem Jorden og Månen og bygge en koloni på Mars – og det har allerede sendt civile rumturister i kredsløb om Jorden. Du skød selv en bemandet raket mod Månen i et af dine værker. Hvorfor er vi så forhippede på at bese, besøge og bebo rummet?

- På grund af vores...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Jules Verne (1828-1905) var fransk forfatter og skrev bl.a. Rejsen til Månen, Rejsen til Jordens indre og En verdensomsejling under havet. Han er en af science fiction-genrens ”fædre” og har haft enorm indflydelse på senere science fiction-forfattere. Han læses, oversættes og genudgives stadig.

Hans svar er skrevet af Niels Dalgaard, forfatter, ph.d. i nordisk litteratur og tidligere ansat ved Nordisk Filologi på Københavns Universitet. Dalgaard har særligt forsket i science fiction-litteratur.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Ph.d., Københavns Universitet
Ph.d. i nordisk litteratur. Har beskæftiget sig med science fiction i omkring et halvt århundrede. Dalgaard har undervist på Københavns Universitet og skrevet adskillige bøger om genren. Han redigerer desuden fagtidsskriftet Proxima.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu