Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 3 min.

”Sport er et frirum for det moderne menneske!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Norbert Elias om sportsfascination.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Danmark er et af de lande i EU, hvor flest indbyggere dyrker sport på ugentlig basis. Og da det danske herrelandshold spillede EM-semifinale mod England i sommer, så hele 2,2 millioner danskere med. Hvordan skal vi forstå denne sportsfascination?

- Sporten...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Norbert Elias (1897-1990) var tysk-britisk sociolog. Elias arbejdede tværfagligt med dynamikken mellem samfund og individ, og særligt hans værker om den europæiske civilisationsproces bliver betragtet som centrale inden for sociologien.

Hans svar er skrevet af Stine Frydendal, adjunkt ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Frydendal forsker i idrætssociologi og samfundsrelaterede problemstillinger i relation til idræt og unge.

BIOGRAFIER

Brian Traantoft Rasmussen
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Stine Frydendal
Adjunkt, Københavns Universitet
Ph.d. og adjunkt ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Frydendal forsker i idrætssociologi og relationen mellem ungdomskultur og idrætskultur.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu