Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Sport er et frirum for det moderne menneske!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Norbert Elias om sportsfascination.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Danmark er et af de lande i EU, hvor flest indbyggere dyrker sport på ugentlig basis. Og da det danske herrelandshold spillede EM-semifinale mod England i sommer, så hele 2,2 millioner danskere med. Hvordan skal vi forstå denne sportsfascination?

- Sporten er en af de eneste arenaer i det moderne samfund, hvor det stadig er accepteret at vise og dele...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Norbert Elias (1897-1990) var tysk-britisk sociolog. Elias arbejdede tværfagligt med dynamikken mellem samfund og individ, og særligt hans værker om den europæiske civilisationsproces bliver betragtet som centrale inden for sociologien.

Hans svar er skrevet af Stine Frydendal, adjunkt ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Frydendal forsker i idrætssociologi og samfundsrelaterede problemstillinger i relation til idræt og unge.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Adjunkt, Københavns Universitet
Ph.d. og adjunkt ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet. Frydendal forsker i idrætssociologi og relationen mellem ungdomskultur og idrætskultur.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu