Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Vi bør lytte til kvinderne!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Thit Jensen om abortspørgsmålet.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Retten til abort er igen blevet et brandvarmt emne, og lige nu er abortspørgsmålet en af de største politiske kamppladser i lande som Polen og USA. Du deltog selv aktivt i debatten om det ’frivillige moderskab’ her i landet i 1920’erne og 1930’erne. Hvordan oplevede du debatten for næsten 100 år siden, og ser du nogle ligheder mellem dengang og i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Thit Jensen (1876-1957), var en dansk forfatter, foredragsholder og debattør. Hun var søster til Johannes V. Jensen og kendte hans ungdommelige moderne holdning til fri seksualitet, men forstod, at sagen stillede sig anderledes for kvinderne. Hendes tidlige romaner handler om de problemer, børn uden for ægteskabet eller for mange børn i ægteskabet skabte. I 1920’erne holdt hun foredrag landet rundt om kvinders adgang til prævention. Interessen for kvinders stilling i samfundet fastholdt hun også i sine historiske romaner.

Hendes svar er skrevet i samarbejde med Lise Busk-Jensen, dr. phil. og litteraturforsker. Busk-Jensen har i mere end 40 år skrevet om europæiske og nordiske forfatterinder.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Litteraturforsker
Lise Busk-Jensen er mag. art. i litteraturvidenskab, tidligere lektorvikar på Københavns Universitet og dr. phil. på afhandlingen ”Romantikkens forfatterinder”. Hun har i mere end 40 år skrevet bøger og artikler om europæiske og nordiske forfatterinder.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu