Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Vindmøllen fejer snavset bort og vasker tavlen ren!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Johannes V. Jensen om vindmølleparker.

Natur & Klima
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Vedvarende energikilder som sol og vind betegnes ofte som nøglen til en fossilfri fremtid, og de seneste 40 år er vindmølleparker i stigende grad blevet en fast del af det danske landskab. Du skrev jo indgående - og meget poetisk – om både naturens og teknologiens kræfter. Ser du vindmølleparker som en positiv udvikling?

- Al udvikling er positiv!...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Johannes V. Jensen (1873-1950) var en meget produktiv dansk forfatter og samfundsdebattør. Jensens nybrydende prosa og store interesse for både biologi og den industrielle verdens mange frembringelser gjorde ham til en af de mest læste og omdiskuterede moderne danske forfattere. Mest kendt er han for ungdomsromanen Kongens Fald (1900-01), for romanserien Den lange Rejse (1908-1921) og for sine eksperimenterende korte tekster, såsom de mange bind af Himmerlandshistorier og Myter. Han modtog Nobelprisen i litteratur i 1944.

Hans svar er skrevet af Stefan Iversen, lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur på Aarhus Universitet. Iversen forsker i fortællinger og retorik.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Aarhus Universitet
Ph.d. og lektor ved Institut for Kommunikation og Kultur, leder af ph.d.-programmet Kunst, Litteratur og Kulturstudier på Aarhus Universitet. Iversen forsker i fortællinger og retorik og har blandt andet skrevet om Johannes V. Jensens eksperimenterende litteratur.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu