Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Lynetteholm, det er lige mig!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge kong Christian IV om Lynetteholm.

Samfund & Individ
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I sidste uge tog beskæftigelsesministeren første spadestik til megaprojektet Lynetteholm, en ny bydel, der skal anlægges på en kunstig halvø i Københavns Havn. Ifølge planen skal øen fungere som kystsikring, huse 35.000 indbyggere og stå færdig i 2070. Du gennemførte selv enorme projekter i hovedstaden, f.eks. anlæggelsen af Christianshavn i 1618...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Christian IV (1577-1648) er den længst regerende danske konge til dato (60 år). Hans begavelse, ambitioner og aktivitetsniveau var højt, men hans samarbejdsevner og menneskekundskab var på et mere beskedent niveau. Han efterlod sig mange byggerier, flere tusind håndskrevne breve og en anseelig børneflok.

Hans svar er skrevet af Sebastian Olden-Jørgensen, lektor ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet. Olden-Jørgensen forsker i politisk historie og kulturhistorie i perioden ca. 1500-1800.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Københavns Universitet
Ph.d. og lektor i moderne historie ved Saxo-Instituttet på Københavns Universitet. Olden-Jørgensen forsker i 1500-, 1600- og 1700-tallets politiske og kulturelle historie og har bl.a. skrevet om Svenskekrigene, Peter Griffenfeld og Ludvig Holberg. (foto: Roberto Fortuna)

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu