Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

“Konspirationsteorier er pseudovidenskab!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Karl Popper om konspirationsteorier.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I de seneste år har vi ofte erfaret, hvordan konspirationsteorier kan påvirke hele samfund. Under den globale covid-19-pandemi har mange f.eks. nægtet at lade sig vaccinere. Hvad tænker du som videnskabsfilosof om denne tendens? Og hvad kendetegner egentlig en konspirationsteori?

- Er verden virkelig ikke kommet videre? Hvis vi skal forstå verden og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Karl Popper (1902-1994) var en østrigsk videnskabsfilosof og forfatter, der er bedst kendt for sine værker om god videnskabelighed. Popper var desuden ivrig samfundsdebattør og advarede i hovedværket Det åbne samfund og dets fjender (1945-50) imod totalitære ideologier.

Hans svar er skrevet af Kasper Grotle Rasmussen, lektor på Center for Amerikanske Studier ved SDU, der har ekspertise i politiske konspirationsteorier.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Syddansk Universitet
Ph.d., lektor ved Institut for Historie på Center for Amerikanske Studier, SDU. Grotle Rasmussen har i årevis forsket i politiske konspirationsteorier og særligt i et amerikansk perspektiv.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu