Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell
Læsetid: Ca. 3 min.

“Konspirationsteorier er pseudovidenskab!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Karl Popper om konspirationsteorier.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I de seneste år har vi ofte erfaret, hvordan konspirationsteorier kan påvirke hele samfund. Under den globale covid-19-pandemi har mange f.eks. nægtet at lade sig vaccinere. Hvad tænker du som videnskabsfilosof om denne tendens? Og hvad kendetegner egentlig...

Vær med til festen

Få fuld adgang til hele Vid&Sans for 89 kr./md.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi baserer vores historier på forskning – og får forskerne med på præmissen. Dét giver historier med kød på. Vil du læse med? bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Karl Popper (1902-1994) var en østrigsk videnskabsfilosof og forfatter, der er bedst kendt for sine værker om god videnskabelighed. Popper var desuden ivrig samfundsdebattør og advarede i hovedværket Det åbne samfund og dets fjender (1945-50) imod totalitære ideologier.

Hans svar er skrevet af Kasper Grotle Rasmussen, lektor på Center for Amerikanske Studier ved SDU, der har ekspertise i politiske konspirationsteorier.

BIOGRAFIER

Brian Traantoft Rasmussen
Vid&Sans
Journalist på Vid&Sans. Skriver bl.a. om religion, migration, kultur og samfundsforhold.
Kasper Grotle Rasmussen
Lektor, Syddansk Universitet
Ph.d., lektor ved Institut for Historie på Center for Amerikanske Studier, SDU. Grotle Rasmussen har i årevis forsket i politiske konspirationsteorier og særligt i et amerikansk perspektiv.

ANBEFALET TIL DIG

Når Danmark siger undskyld

Morten Østergaard, Paven og DR har gjort det. Din kæreste gjorde det i går – og TV2 gør det lige nu: Siger undskyld. En undskyldning kan være høflig eller provokerende, personlig eller officiel. Men den er langtfra uskyldig.

Menu