”Astrologi er svaret på vores søgen efter mening!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Carl Gustav Jung om astrologitrenden.

Astrologien trender, og horoskoper, rosakvarts og sol- og stjernetegn er mere populære end nogensinde. Sidste år sendte DR endda et datingprogram, hvor deltagerne blev matchet ud fra deres fødselshoroskop – og i år kommer der endnu en sæson. Du skrev jo selv en del om astrologi. Hvorfor ser vi en opblomstring i netop disse år? Hvad er det folk mener, at...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Carl Gustav Jung (1875-1961), var en schweizisk psykiater, der gennem sit store forfatterskab udviklede den gren af dybdepsykologien, der kaldes den analytiske eller jungianske psykologi. Ud over psykologien omfatter hans forfatterskab emner som religion, den moderne civilisation, kunst, litteratur, astrologi, alkymi, mytologi, pædagogik og filosofi.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Thomas Gitz-Johansen, lektor i pædagogik og uddannelsesforskning ved Roskilde Universitet, hvor han bl.a. forsker i småbørnspædagogik og børns behov for eventyr.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor, Roskilde Universitet
Ph.d. og lektor i pædagogik og uddannelsesforskning ved Roskilde Universitet, og seniorkandidat ved Jung Instituttet i København. Har udgivet flere artikler om jungiansk psykologi, og arbejder som psykoterapeut ud fra en jungiansk tilgang.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu