Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Bålet er sommerens længsler – og et håb om fred!”

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

I morgen aften fejres Skt. Hans over hele landet med knitrende bål og tusinde taler i en markering af overgangen til de længere nætter – og for de fleste er din Midsommervise et fast indslag på sangarket. Men hvorfor er denne aften egentlig så speciel, at vi stadig føler behov for at samles og stå tæt i bålets skær?

- Bålet er lidenskaben,...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Holger Drachmann (1846-1908), var dansk forfatter, digter og kunstmaler. I sin samtid var han hadet af mange og elsket af de fleste. Hans flamboyante livsførelse vækkede både mishag og misundelse. Han skrev meget, der er gået i glemmebogen, men der var også både digte og romaner, der hører til det ypperste. I sine bedste tekster evnede han at give udtryk for fællesmenneskelige håb og drømme, der er hævet over tid og sted.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Kurt L. Frederiksen, mag.art. og cand.mag. og forfatter til en række biografiske værker, senest Holger Drachmann. Vi vil fred her til lands (2020).

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Mag.art.
Mag.art. i nordisk litteratur og cand.mag. i dansk og filmvidenskab. Foruden nogle historiske romaner har han skrevet en perlerække af biografiske værker, bl.a. om danske grønlandsfarere, opdagelsesrejsende og forfattere – senest Holger Drachmann. Vi vil fred her til lands (2020).

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu