Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Rock’n’roll kan bygge bro mellem mennesker!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, kunstner, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge Elvis om splittelsen i USA.

Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

De politiske spændinger er lige nu enorme i USA – det samme er den sociale ulighed og den økonomiske krise gør bare ondt værre. På din tid var fattigdom, polarisering og racekonflikter faktisk et endnu større problem – og alligevel formåede I at komme videre. Hvilken rolle spillede populærkulturen i brobygningen? Og er der alligevel håb for USA i...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Elvis Presley (1935-1977), var en amerikansk entertainer, kendt som the King of Rock ’n’roll for sin dristige sceneoptræden i 1950’erne. Siden kom han til at personificere både den spektakulære berømmelse og dens menneskelige omkostninger. Længe efter sin død er han fortsat et markant kulturikon.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Bertel Nygaard, lektor i historie ved Institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet. Nygaard forsker bl.a. i amerikansk populærkultur, deriblandt i Elvis, hans tid og eftermæle og har skrevet bogen Elvis i Danmark – 65 års populærkultur (2020).

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Lektor i historie, Aarhus Universitet
Bertel Nygaard er lektor i historie på Aarhus Universitet. Her forsker han særligt i moderne historie, revolutioner og sociale forandringer, heriblandt populærkultur.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu