Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Jeg kan ikke se mig selv i det papirløse bibliotek!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge Michel de Montaigne om det papirløse bibliotek.

Kunst & kultur
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Den gammelkendte trykte papirbog ligger i disse år i skarp konkurrence med e-bøger, lydbøger, lydbog-podcast-hybrider og andre alternative ikke-fysiske bogformer. Dit tårnværelse bugnede jo med bøger, og du brugte det meste af dit liv blandt papir og pergament. Hvad tænker du om de nye digitale bogformater – er det vejen frem for litteratur, viden og...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I praksis beder vi en dansk forsker med forstand på den pågældende tænker om at føre pennen.

Michel de Montaigne (1533-1592) var en fransk forfatter og adelsmand, som i 1571, kun 38 år gammel, trak sig tilbage til sit slot nær Bordeaux for at skrive sine berømte essays. De udkom i to bind under titlen Essais i 1580 og endnu et blev tilføjet i 1588. Montaigne anses for at være den første essayist og udgør sammen med de nogenlunde jævnaldrende Miguel de Cervantes og William Shakespeare et epokegørende triumvirat inden for renæssancelitteraturen.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Dan Ringgaard, professor i Nordisk litteratur ved Aarhus Universitet. Ringgaard har blandet andet forsket i mødet mellem litteratur og medier.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Professor, Aarhus Universitet
Dan Ringgaard er professor i nordisk litteratur. Han har skrevet bøger om poesi, om nordisk litteraturhistorie, om litterære tilblivelsesprocesser og om stedets betydning i litteraturen.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu