Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

”Robotter erstatter ikke vores ansvar for næsten!”

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand eller forfatter om et aktuelt emne. I denne uge K.E. Løgstrup om robotter i hjemmeplejen.

Idé & tro
Illustration: Ruth-Anne Degn Dausell

Langt størstedelen af landets kommuner mangler plejepersonale til omsorgsfagene. Nogle mener, at løsningen er mere velfærdsteknologi, f.eks. robotter i hjemmeplejen. Du var jo teolog og skrev meget om etik og om at drage omsorg for medmennesket. Hvad synes du om idéen med at udskifte de ’varme hænder’ med robotternes version?

- Robotter til...

Vær med til festen

Prøv Vid&Sans gratis i 14 dage.

Vid&Sans er nyhedsmediet for dig med sans for indsigt. Vi bringer forskernes perspektiv på både dine og tidens vigtigste spørgsmål. Medlemskabet fortsætter til 89 kr./md. Kom og vær med. bliv medlem

Gråt guld

Vid&Sans bringer hver uge et ”interview” med en afdød tænker, videnskabsmand, kunstner eller statsmand om et aktuelt emne. I denne uge K.E. Løgstrup om robotter i hjemmeplejen.

K.E. Løgstrup (1905-1981), var en dansk teolog og religionsfilosof. Han var inspireret af fænomenologi og eksistentialisme og arbejdede livet igennem med etik, særligt i hovedværket Den etiske fordring (1956), men også med metafysik, erkendelse og kunstfilosofi. Løgstrups etik har blandt andet fundet anvendelse indenfor sygeplejen.

Hans svar er skrevet i samarbejde med Simon Nøddebo Balle, ph.d.-studerende ved Institut for Kultur og Samfund – Afdeling for Teologi på Aarhus Universitet. Han forsker i robotetik og kunstig intelligens i et teologisk perspektiv, bl.a. Løgstrups etik.

BIOGRAFIER

Vid&Sans
Journalist og redaktør på Vid&Sans. Skriver bl.a. om kultur, historie, politik og samfundsforhold.
Ph.d.-studerende, Aarhus Universitet
Simon N. Balle er ph.d.-studerende ved Teologi på Aarhus Universitet og forsker i robotters indvirkning på etik og menneskesyn.

ENDNU MERE GRÅT GULD TIL DIG

Menu